Joburi mai bune, utilizatori mai fericiți

iunie 21st, 2011

În ultima perioadă, Balaurul mănâncă mai sănătos și vorbește mai puțin. Ne-am propus să dedicăm mai mult timp calității joburilor și mai puțin interacțiunii pe Facebook sau Twitter.

Suntem foarte mulțumiți de rezultate și vrem să vă anunțăm și pe voi. Am atins 3 obiective importante:

1. Verificarea tuturor surselor de joburi

Spre începutul anului, am adăugat multe surse noi de joburi pe Balaur (cautaeroi.ro, peoplecentric.ro, infomunca.ro, etc.). Altele s-au învechit. O trecere atentă prin toate ne-a permis să rezolvăm câteva probleme.

Am eliminat site-urile care și-au încetat activitatea, nu mai au joburi active sau nu mai postează joburi relevante.

De multe ori, am găsit inconsistențe între joburile de pe Balaur și cele de pe site-uri iar acum le-am eliminat pe toate. Balaurul nu mai afișează joburi expirate ori link-uri care nu funcționează. Dacă, în continuare, observi ceva în neregulă, te rugăm să ne anunți la secțiunea Contact și ne vom ocupa îndată.

2. LinkedIn, o nouă sursă importantă pentru joburi de calitate

LinkedIn oferă constant între 80-100 joburi active. Avem încrederea că acest număr va crește considerabil, odată ce românii vor folosi mai mult rețelele sociale în scopuri profesionale.

De ce LinkedIn? Angajatorii sunt companii mari, precum Microsoft, BitDefender, Vodafone sau Avangate. Joburile sunt verificate foarte atent, fără spam-uri sau muncă de acasă.

3. Mai mult

Ai observat că Balaurul nu te păstrează logat pe site, dacă nu-l vizitezi odată la 24 ore?

Ne-am propus să te păstram logat pe site o perioadă mai îndelungată (aprox. 2 saptamani). Astfel, vei putea accesa ultimele tale căutari mai mult timp. În plus, îți vei găsi un job mai repede, fără să pierzi mereu timp cu login-ul pe site.

Suntem foarte optimiști vizavi de aceaste modificari. În final, putem oferi rezultate mai bune și mai relevante!
Vom continua să lucrăm la calitatea ofertelor de joburi de pe balaur.ro și  la adăugarea unor noi surse de joburi.

Cam atât pentru moment, balaurului îi este foame!

Echipa Balaur.ro

Balaurul prinde viteză!

aprilie 4th, 2011

Balaurul își propune să crească în 2011 cât alții în 11 :) , așa că și-a mărit echipa, ca să poată înghiți toaate locurile de muncă din România. Planurile mărețe trebuie susținute de oameni pe măsură, astfel încât, din Decembrie, s-au alăturat echipei Cristi și Ciprian.

Cristian Andreica, Software Engineer

Cristi Cristian Andreicasosește în Balaur cu o experiență de peste 5 ani în Software Development, actual student în an terminal la Automatică și Calculatoare, Politehnica București. Fost sportiv de performanță, pasionat de proiecte web și desktop, Cristi a luat contactul cu antreprenoriatul online fiind co-fondator  XTWIP, un startup ce dezvoltă tehnologii colaborative în timp real, pe Internet.

E mega-pasionat de  Balaur, lucrează consistent la îmbunătățirea alertelor, menține consistența joburilor și crede că echipa e factorul primordial de motivație. V-am povestit? Vrea Balaurul pe iPhone! :D

Vezi si: Cristi pe Linkedin

Ciprian Mardare, Software Engineer

Ciprian Mardare

Ciprian, student în anul IV la Automatică și Calculatoare – Universitatea Politehnică București, a cunoscut pasiunea pentru programare încă din liceu, perioada în care a  participat la numeroase olimpiade și concursuri de informatică. De când a sosit la Balaur, a lucrat la feature-ul de login cu Facebook pe Internet Explorer și a ajutat la creșterea numărului de joburi.

Perfecționist din fire, Ciprian depune multă pasiune în tot ceea ce face. Are planuri mari, dorește integrarea rețelelor sociale cu Balaurul, pentru ca motorul de căutare să crească încă o dată.

Vezi și: Ciprian pe Linkedin

Go Team Balaur!

Creşte PR-ul si scade Străinătatea

aprilie 15th, 2010

Am publicat indicele Balaur pentru Aprilie, care urmăreşte evoluţia pieţei online de joburi între 2 Martie – 1 Aprilie,  şi iată că avem nişte concluzii foarte interesante:

  • Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut cu 40%. Grecia se menţine pe primul loc ca ţară angajatoare, cu o creştere de 11,5%. Pe partea cealaltă, ţările cu cele mai mari scăderi ca oferte de locuri de muncă pentru Români sunt Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) si Statele Unite (-42,5%). E posibil sa se fi făcut deja angajările pentru vară, iar acum oferta să fie în scădere?
  • În ţară, domeniul Publicitate/PR a crescut cu 40,5%, iar Marketingul cu 32,5%. După o scădere masivă, piaţa dă semne de revenire.
  • Singurul domeniu care a înregistrat o scădere în această lună este Educaţie/Artă/Cultură, scădere de 6,1%. Cu toate acestea, faţă de nivelul din Decembrie 2009, avem aproape de 2,5 ori mai multe joburi in această arie.

Dacă ai mai identificat şi alte modificări interesante, sau ai nişte explicaţii pentru cele de mai sus, nu ezita să ne contactezi!

Indicele balaur pe aprilie a fost deja citat de peste 20 de ori în presă în ultimele două zile.  Vom publica în curând aceste apariţii. Pană atunci, poţi citi ce s-a scris luna trecută despre indice:

Toate apariţiile balaurului apar în pagina de presă. Dacă ai mai prins balaurul pe undeva, dă-ne un semn!

Noile capete ale Balaurului

martie 1st, 2010

2009 a fost un an extraordinar pentru Balaur şi pentru fondatorii lui! Pe lângă faptul că a fost anul în care Balaur.ro a crescut cât alţii în zece, a fost şi anul în care ReadFu, un alt proiect de-al nostru, a fost acceptat la incubatorul Bootup Labs în Canada. Bootup Labs reprezintă o oportunitate foarte mare pentru ReadFu ca proiect internaţional şi pentru noi ca antreprenori. Pe lângă mentoringsuport şi networking, există multe alte beneficii în a participa într-un astfel de program. Ca toate acestea să se întâmple, ne-am mutat în Vancouver pentru 8 luni.

Plecăm de la premiza că nu poți lucra la două startup-uri simultan și că trebuie să ne orientăm întreaga atenție către ReadFu. Totuşi, noi credem în potenţialul Balaurului şi în nevoia de un astfel de produs pe piaţa românească. De aceea am recrutat o echipă nouă pentru Balaur.ro cu care am început să lucrăm încă din luna ianuarie.  Vom rămâne în continuare implicaţi, însă nu vom fi operaționali, ci doar vom ajuta la strategia pe termen lung. Haideţi să cunoaştem acum noile “capete” ale Balaurului:

Alexandru Ghişe, CEO

Alex este presedinte al unei comunitati de antreprenoriat pentru studenţi – Business Club, şi student în anul 3 la facultatea de Administrare a Afacerilor în Germană din cadrul ASE. A lucrat pâna acum ca intern la Roland Berger Strategy Consultants iar din ianuarie face parte din echipa Balaur.ro. Alex şi Cristi s-au cunoscut la Business School 2008, iar de acolo au participat împreună la competiţii naţionale si internaţionale.

Vezi şi: Alex pe Linkedin

Bogdan Tătăroiu, Software Engineer

Bogdan este elev în clasa a 12-a, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Informatică din 2009 (şi cu argint şi bronz la multe alte concursuri). Se implică activ într-un alt proiect iniţiat de noi şi în care am depus multă pasiune, infoarena, fiind şi vice-preşedinte al asociaţiei non-profit infoarena. De când a venit la Balaur, a lucrat la schimbări interne substanţiale şi la noul feature de login cu Facebook.

Vezi şi: Bogdan pe infoarena

Tiberiu Savin, Software Engineer

Tibi este un fost olimpic la informatică premiat atât pe plan naţional cât şi internaţional. Momentan el este student în anul I la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universitaţii Bucureşti. În trecut a mai lucrat la omadmedia si apoi la 648 Group, iar acum lucreza ca software engineer la Balaur. Până acum a îmbunătăţit balaurul adăugând suport pentru CV-uri în format .docx si .rtf cât si un feature nou si draguţ care face autocomplete la job si la localitate in timp ce scrii. Este de asemenea implicat in proiectul infoarena unde a adus imbunătăţiri considerabile site-ului.

Vezi şi: Tibi pe infoarena

Bine aţi venit în echipa Balaur.ro!

Indicele Balaur la 1 Februarie

februarie 8th, 2010

Balaurul revine în forță cu noul indice, la 1 februarie 2010. Numărul de locuri de muncă din indice a crescut semnificativ, cu peste 35 de procente, iar numărul de anunțuri duplicate a scăzut cu 4 procente. Numărul de joburi oferite pentru capitală a crescut și el, cu 57%.

Sunt cu siguranță o mulțime de evoluții interesante de descoperit, așa că vă invităm sa descărcați indicele Balaur.ro (atât cel general cât și cel pe județe) de la http://balaur.ro/indice.

Vezi și aparițiile media ale indicelui Balaur.ro din luna trecută (Indicele la 1 Ianuarie):

2009 – Anul Balaurului

decembrie 30th, 2009
Balaurul sărbătoreşte Anul 2009!
2009 este anul în care proiectul Balaur.ro a luat naştere. Deşi nu a împlinit nici măcăr un an, a crescut cât alţii în zece! :) Să ne uităm un pic la ce a însemnat 2009 pentru Balaur:

S-au întâmplat multe lucruri dar ne-am fi dorit să facem şi mai multe! Acum urmează planul pentru 2010,  staţi aproape că pregătim multe surprize!

Echipa Balaur.ro vă urează La Mulţi Ani şi un An Nou fericit!

Bot de messenger pentru balaur :)

decembrie 28th, 2009

Nu-i aşa că voiaţi de mult să discutaţi cu balaurul pe mess? Acum aveţi această posibilitate!

Alex Tudorica ne-a cerut o cheie pentru API-ul de căutare şi recent s-a gândit să facă o mini-aplicaţie: un bot de messenger prin care poţi accesa căutarea de joburi de pe balaur.ro.

Dacă vrei să te joci cu botul e simplu:

  1. Îl adaugi în lista ta de contacte: api.balaur@yahoo.com pentru yahoo, balaur@bot.im pentru gmail/gtalk.
  2. Îi scrii un mesaj cu query-ul care te interesează şi returnează 10 rezultate care se potrivesc.

Aplicaţia e abia lansată şi e posibil să mai întâmpinaţi probleme. Daţi-i un mail lui Alex pentru sugestii.

Noi ne bucurăm când vedem astfel de iniţiative pentru că demonstrează ce pot face două mâini iscusite cu un API :)

Am lansat Indicele Balaur.ro

decembrie 9th, 2009

IndiceIndicele Balaur.ro – Analiza ofertei online de locuri de muncă din România

Motorul de căutare joburi Balaur.ro lansează în premieră pentru România o analiză a ofertei online de joburi, indicele Balaur.ro. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de 19.213 joburi până la 1 decembrie 2009, provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 73%.

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel naţional şi pe judeţe.

Printre cele mai importante descoperiri oferite de indicele balaur.ro se numară top 3 domenii care oferă cele mai multe oferte de muncă. Acestea sunt vânzări/comerţ, IT/telecomunicaţii şi finanţe/contabilitate/asigurări. Ca locuri de muncă pe cap de locuitor, Bucureşti ocupă primul loc, urmat de judeţele Cluj şi Timiş. De asemenea, din totalul celor aproximativ 20.000 anunţuri unice, 3022 sunt oferte de muncă pentru străinătate. Pentru mai multe informaţii relevante despre oferta online de joburi la nivel national sau pe judete gasiti la  adresa http://balaur.ro/indice.

Pe lângă date la nivel naţional, indicele Balaur.ro oferă şi informaţii detaliate despre situaţia recrutărilor online la nivelul fiecărui judeţ. Mai multe informaţii despre acest lucru puteţi găsi în cel de-al doilea fişier ataşat sau la adresa http://balaur.ro/indice.

Indicele Balaur.ro a fost menţionat până acum de către următoarele site-uri şi  bloguri:

http://www.zf.ro/eveniment/2-100-de-euro-cel-mai-mare-salariu-oferit-pe-site-urile-de-recrutare-5158176/

http://www.okey.ro/index.php/locuri-de-munca-domeniile-cu-oferte-mai-numeroase/2009/12/07/

http://blogfest.ro/locuri-de-munca-domeniile-cu-oferte-mai-numeroase/

http://www.wall-street.ro/articol/Careers/76531/Cele-mai-mari-salarii-oferite-romanilor-in-strainatate.html

Se poartă Balaur.ro

noiembrie 30th, 2009

Am dat 6 din cele 10 tricouri ale concursului ”Cum sa iti gasesti job cu Balaur.ro”. După cum ați văzut, ne-am distrat și noi cu tricourile balaur.ro și le-am trimis susținătorilor noștri.

Ne bucuram că sunt alături de Balaur, și stiu să îl folosească. Vă arătăm și vouă pozele, că să ne mândrim cu ei, că sunt frumoși și prieteni buni cu Balaurul!

Cine se mai împrietenește cu noi si cu Balaurul?

Concurs: Balaurul mai are 4 tricouri

noiembrie 10th, 2009

Concursul nostru este în plin avânt, avem până acum 5 review-uri, numai bune pentru un tricou cu Balaur.ro.

Am apărut pe FTW.ro,  am stârnit un pic de buzz pe contul de Twitter, ne-am distrat şi pe Facebook! Ba mai mult de atât, am avut şi promoteri  ai tricourilor, după cum puteţi vedea mai jos:

Le mulţumim celor care au scris despre noi, indiferent dacă ne-au criticat sau ne-au lăudat şi urmează să îi premiem cu un tricou:

Mai avem încă 4 tricouri, ce spui, ne susţii?