Creşte PR-ul si scade Străinătatea

Am publicat indicele Balaur pentru Aprilie, care urmăreşte evoluţia pieţei online de joburi între 2 Martie – 1 Aprilie,  şi iată că avem nişte concluzii foarte interesante:

  • Joburile oferite românilor în străinătate au scăzut cu 40%. Grecia se menţine pe primul loc ca ţară angajatoare, cu o creştere de 11,5%. Pe partea cealaltă, ţările cu cele mai mari scăderi ca oferte de locuri de muncă pentru Români sunt Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) si Statele Unite (-42,5%). E posibil sa se fi făcut deja angajările pentru vară, iar acum oferta să fie în scădere?
  • În ţară, domeniul Publicitate/PR a crescut cu 40,5%, iar Marketingul cu 32,5%. După o scădere masivă, piaţa dă semne de revenire.
  • Singurul domeniu care a înregistrat o scădere în această lună este Educaţie/Artă/Cultură, scădere de 6,1%. Cu toate acestea, faţă de nivelul din Decembrie 2009, avem aproape de 2,5 ori mai multe joburi in această arie.

Dacă ai mai identificat şi alte modificări interesante, sau ai nişte explicaţii pentru cele de mai sus, nu ezita să ne contactezi!

Indicele balaur pe aprilie a fost deja citat de peste 20 de ori în presă în ultimele două zile.  Vom publica în curând aceste apariţii. Pană atunci, poţi citi ce s-a scris luna trecută despre indice:

Toate apariţiile balaurului apar în pagina de presă. Dacă ai mai prins balaurul pe undeva, dă-ne un semn!

One Response to “Creşte PR-ul si scade Străinătatea”

  1. Can I just say what a relief to find someone that actually understands what they are discussing on the web. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people have to check this out and understand this side of your story. It’s surprising you aren’t more popular since you definitely have the gift.

Leave a Reply